Salve Fratres!
W imieniu Norberta Richarda de Lyc von Gusewskiego serdecznie zapraszam w dniach 26-28 maj na "7 Turniej i Obóz Rycerski w Gross Pinnow". Organizatorzy nie zwracaj± kosztów przejazdu, ale zapewniaj± wy¿ywienie w czasie imprezy (¶niadanie oraz pod wieczór obiado-kolacja). Swoj± obecno¶æ zapowiedzia³y grupy z Anglii, Francji, Danii, Polski oraz oczywi¶cie z Niemiec.
UWAGA!! ZE WZGLÊDU NA STAN ZDROWIA NORBERTA POPROSZONO MNIE O ZORGANIZOWANIE OBOZU POLSKIEGO. IMPREZA JEST TYLKO I WY£¡CZNIE NA ZAPROSZENIA!! BRACTWA, RZEMIE¶LNICY, ZESPO£Y MUZYKI DAWNEJ ORAZ WSZYSCY CI KTÓRZY NIE OTRZYMALI ZAPROSZENIA A CHC¡ UCZESTNICZYÆ W TEJ IMPREZIE PROSZONE S¡ O KONTAKT ZE MN¡:
Kontakt: email: szlom@go2.pll , tel. kom. +48 888 527 373 najlepiej SMS gdy¿ nie zawsze mogê odebraæ
Wszelkie szczegó³owe informacje o imprezie zostan± podane drog± mailow±.
Data: 26-28maj 2006
Nazwa wydarzenia: 7 Turniej i Obóz Rycerski - Gross Pinnow
Miejscowo¶æ: Gross Pinnow
Dojazd: Gross Pinnow jest po³¿one 30 km od przej¶cia granicznego Rosówek ko³o Szczecina. Dojazd od przej¶cia granicznego Rosówek:droga no.2 do Gartz/Oder. W Gartz skrêcamy na Hohenselchow, w Hohenselchow pierwsz± w lewo i doje¿d¿amy do Gross Pinnow
Organizator imprezy: Norbert Gusewski
Organizator obozu polskiego: Grzegorz Kuklewski
Charakter imprezy: niedatowana / na zaproszenia
Kontakt: email: szlom@go2.pll , tel. kom. +48 888 527 373
Od kogo: Grzegorz Kuklewski
Pozdrawiam
Wiele dobrego s³ysza³em o tej imprezie, jesli chodzi o mnie to wybieram siê. mam tylko jedno pytanko, czy mo¿na ewentualnie do³±czyc siê do jakiej¶ grupy która tez siê wybiera? Ja jade na Gross Pinow po raz pierwszy i troche ra¼niej by mi by³o jechac z kim¶, ni¿ samotnie szukac zamku, mogê z kolei spokojnie dojechac np do Warszawy czy inn je miejscowo¶ci po drodze samodzielnie
a potem czy kto¶ by sie do mnie do³±czy³?
My siê wybieramy i chêtnie przygarniemy
, z tym ¿e my ruszamy wczesnym rankiem z Olsztyna
, a to podejrzewam komplikuje nieco sprawê (z warmiñskiego Olsztyna
). Jednak¿e, je¶li nasza kompania mi³a i miejsce nie jest problemem wielkim - w pi±tek po godz. 6 rano wyruszamy poci±giem bezpo¶rednim do Szczecina a stamt±d na podbój drugiej strony granicy
Witam!
Z tego co wiem, to jedzie Jacek Pieczonka z Radomia.To chyba dla Ciebie najblizej. Jezeli zas chcesz przy okazji zwiedzic ziemie poludniowe(zachodnie?), to Opole takze jedzie.
Pozdrawiam
Efendi
Aloha, istnieje mozliwosc, ze bede mogl zabrac ze soba jedna osobe (dorzuta do sieki) na miejsce juz w czwartek lub piatek rano z okolic lodzi lub z trasy Lodz (np Pozan) do Gross Pinow. W ekstremalnym przypadku nawet 3 ³osoby.
Jakby co wiadomosc dac na GG 187808 lub fona: 501 33 42 11
Pozdro
witam
Imprezka sympatyczna. Po rozmowach zapanowa³ pokój w Szczecinie
wiêc jest dobrze
jeszcze tylko napisze co mo¿e zgubiæ jedna osoba na imprezie rymcerskiej. A by³y to nastepuj±ce przedmioty:
- okulary (odnalezione)
- sygnet (missing in action)
- sztylet (odnaleziony, pochwa nie)
- 40 euro (missing in action)
- zestaw kluczy do mieszkania (odnalezione)
- tel. kom. (odnalezione)
- dwie ramki fajek
- klucze do auta (missing in action). Tu wielkie podziêkowania dla Kazika, za pomoc, bez Ciebie by¶my sobie chyba nie poradzili
Ps. Ja¶min mi³o by³o Ciê poznaæ
pozdrawiam
No uda³o siê wróciæ, a co mo¿na powiedzieæ o imprezce to by³o bardzo fajnie.
Rota Piesza Bocke (Jelonki) Dziêkuj± za zaproszenie, by³o super ale nastêpnym razem to my jeste¶my SPRITE, a wy bêdziecie pragnienie.
Pozdro
Macie jakie¶ kiepskie czarownice w tym Gross Pinnow - co roku, odk±d my tam je¼dzimy, pogoda jest do bani. A i ci, co tam je¿d¿± d³u¿ej, te¿ takie wspomnienia maj±. Ten wyjazd, niestety, nie by³ wyj±tkiem
Mo¿e najwy¿szy czas nowych szamanów d/s pogody zamówic?
Trzeba by³o przyj¶c do namiotu jelnoków, tam zawsze ¶wieci s³oneczko ;], ogólnie pogoda moim zdaniem popsu³a siê dopiero w niedzielê, w sobotê by³o w sam raz ;]
jakby kto¶ mia³ zdiêcia lub filmy to wy¶lijcie mi je na ssyczek@poczta.onet.pl
Z góry dziekujê.
Istotnie wielce przyjemne spotkanie
choæ szczerze powiedziawszy niektórzy zawiedli moje oczekiwania i na wezwanie kobiety siê nie stawili....
Wracaj±c do pogody - w rzeczy samej nieprzyjemny element ca³o¶ci, jednak¿e w pe³ni (a w³a¶ciwie z nawi±zk±) zrekompensowany przez doskona³e towarzystwo (buziakujemy wszystkich poznanych i "macaj±cych"
), wy¶mienite doznania wizualne w formie wstrz±saj±cych staræ i nocnych powie¶ci-rzek przetykanych dono¶nymi pieniami ¶wietnie przebijaj±cymi siê przez p³achtê namiotu
W.
Napiszê ultrakrótko. Wyjazd pyszny w smaku. Wielkie dziêki!
Po wnikliwej analizie tematu Gross Pinnow w aspekcie jego geograficznego po³o¿enia oraz aury chcia³bym przedstawiæ pewn± teoriê która urodzi³a siê podczas pi±tkowego wieczora i przez sobotê i niedzielê nabiera³a ju¿ kszta³tu. Otó¿ wysnuli¶my wniosek ze Gross Pinnow jest enklaw± angielsk± na terenie Niemiec a mieszkaj±cy tam jedynie dla zmy³ki mówi± po niemiecku .... deszcz nie moze tak padaæ w innym kraju poza Angli± i Szkocj± .... powsta³a jeszcze jedna teoria mówi±ca o mitycznej Krainie Deszczowców jednak ta jest trudniejsza do zweryfikowania ze wzglêdu na fakt ¿e wiêkszo¶c z autochtonów, których tam widzieli¶my chodzi³a w butach ... Prosimy wiêc Grzegorza jako przedstawiciela organizatora aby przysz³oroczna impreza by³a organizowana poza terenem tej¿e autonomii a je¿eli to niemo¿liwe to niech przynajmniej mówi± po angielsku jak na angoli przysta³o a nie kryj± siê i udaj± Niemca dos³ownie i w przeno¶ni.
Ok tak poza tym to impreza fajna, mi³a i kameralna. Wawry¶ zosta³ generalnie nominowany do medalu za sw± wybitn± zdolno¶c gubienia wszystkiego co tylko mo¿liwe :-) . Tytu³ i medal wrêczymy w najbli¿szym czasie :-D
Wawry¶ dostanie medal, ale mi te¿ sie nalezy ale z ziemniaka lub buraka, tak mi sie udzieli³a atmosfera godzenia siê ¿e niepamietam niczego oczywi¶cie od pewnego momentu
teraz dochodza do mnie sprzeczne informacje na ró¿ne tematy
pozatym podziekowania sie nalez± tym wszytkim którzy dbali by nikt nie spa³ na deszczu i poza namiotem
dramat w 3 ods³onach ale w miare szczê¶liwym zakoñczeniem
Rowniez wielkie podziekowania z naszej strony ( kawalek OBRu ;p )
Nastepnym razem Braciszkowie buhurt bedzie inaczej wygladal ;) ( tak, tak Mientki tak sobie to tlumacz ;p )
ogolnie super i w ogole naj, naj, tylko ten deszczyk ;) ale coz to dla nas ;)
naprawde wielkie dzieki za ta mega wyczerpujaca bojowke ;) i pozdrowka dla Braciszkow ( glowa boli mnie dalej ;p )
Czekamy na nastepny rok ^^
Witam !!!
dziekuje za pyszna zabawe :D Organizatorom oraz wszystkim uczestnikom bawi³em sie wysmienicie i mam nadzieje ze wroce tam nie raz - Turniej parami by³ Bardzo pomysowy i bardzo mi sie podoba³ szkoda tylko ze nos mi sie pokrzywi³ :D (ale nie tylko mi :P ) Bohurcik by³ hmm ciemny :D nic nie widzia³em la³em co popadnie i wszedzie krzyze "...i moim oczom ukaza³ sie las ....Krzyzy..." gdzie bym sie nie obroci³ do teraz je widzie przed oczami (dziekuje Anio³om ktore nie pozwoli³y mi isc do ostatniego starcia bo pewnie nie wróci³ bym juz
yyy moge dostac numer kontaktowy do pierwszego anio³a z lewej ??:] ) ...........PIWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Grzesiu nie poczeka³es na mnie
............
P.S. Ale niemiecy koledzy szybko padaja na twarz po ¿o³±dkowej gorzkiej :D w oka mgnieniu :D i Ha³wa im za to bo to narody S³owianskie sa guru picia :D...........jeszcze raz PIWO!!!!!!!!!!!!
CYTAT(Negroo)
yyy moge dostac numer kontaktowy do pierwszego anio³a z lewej ??:]
Tym anio³em by³ Tata Mientkiego... My¶lê, ze dostaniesz numer jak ³adnie poprosisz syna :P
Gyrossie, dziecko drogie, to czemu¿ mnie nie wciagn±³e¶ do Was do namiotu?? Ja za s³oneczkiem pójdê wszêdzie
Hitem by³a Mroczna ¦winka z Kosmosu
Kermit ca³± droge powrotn± j± wspomina³
Mientki, mam nadziejê, ¿e Tata wzi±³ Pasztetow± Pokoju
Za rok mo¿e robiæ za ca³kiem niez³± broñ (biologiczn±) na bojówce - w koñcu nie by³o ograniczenia co do broni
Ale ogólnie turniej w porz±dku i nawet kapi±ce kropelki z namiotu w sobotnio - niedzieln± noc i podejrzane niemieckie parówki nie zdo³a³y tego zepsuæ
Aha, zapomnia³bym. Proszê o cynk, gdyby pojawi³y siê jakie¶ zdjêcia, albo filmiki. Wielkie z góry danke.
CYTAT(Ruda)
Mientki, mam nadziejê, ¿e Tata wzi±³ Pasztetow± Pokoju :tongue: Za rok mo¿e robiæ za ca³kiem niez³± broñ (biologiczn±) na bojówce - w koñcu nie by³o ograniczenia co do broni :hehehe: :moro:
Mamy i pasztetowa pokoju i salceson wojny wiec mysle ze nastepnym razem bedziemy niepokonani ;p
Negroo nie tylko Ty biles swoich, Czekoladka tez mi przygrzmocil....tylko ze ja zamiast lasu krzyzy zobaczylem gwiazdy
P.S.
Braciszkowie nastepnym razem pilnujcie swojego sprzetu lepiej ;)
"...Tym anio³em by³ Tata Mientkiego... My¶lê, ze dostaniesz numer jak ³adnie poprosisz syna :P ..." Ruda
Nie nie nie :] az tak mocno nnie dosta³em zeby nie rozroznic Anio³a od Tyty Mietkiego :P zaufaj ze jest wielka roznica :P mia³a czarny p³aszcz z kapturem i sliczny usmiech :D
Mietki ja la³em wszystko co nie mia³o bia³ego wapenroka takie mia³em koordynaty wiec krzyze gwiazdy swinskie pyski;) wszystko wpada³o pod moj "kombajn"
oczywiscie przepraszam za to hehehe
a co do wciagania do namiotu to co jak co ale zapytaj Wiedziemki zaproszenie mia³a kazda kobietka przynajmniej z mojej strony :P :D
Dobrze Negro ze dodale¶ to "z mojej strony" bo inaczej mog³o by byæ to ¼le odebrane przez niektóre osoby i mia³bym spory problem z wyja¶nieniem twojej wypowiedzi pewnej prze¶licznej damie, której szarfy strzeg± mnie od mojej 1 bitwy do dzi¶ i chcia³bym aby robi³y to dalej....a przynajmniej 100lat ;P ;]
W takim razie nie moge Ci pomóc, Negroo, gdy¿ albo moja pamiêæ jest taka kiepska i nie pamiêtam ¿adnego anio³a w czarnym p³aszczu, albo by³am tak zajêta pstrykaniem zdjêæ dla Cioci, ¿e nie zauwazy³am ¿adnegoczarnokapturowego. Przykro mi...
Wci±ganie do namiotu te¿ przegapi³am... Ech...
No ale nic to...
Ja te¿ czekam na jakie¶ zdj±tka, filmiki, pami±tki, zagubione he³my (
) i inne takie
Aha... Czy kto¶ wie, gdzie najbli¿ej Gross Pinnow jest jaki¶ las? Zb³±dzi³ tam jeden z naszych i siê zastanawia, jak daleko to by³o
Starania o zdj±tka, filmiki i inne takie utensylia - rozpoczête
Uwaga moj post w imieniu Braciszka Miszy ze jesli ktos posiada foty/filmik - lub chce sciagnac te ktore zostaly dostarczone do tej pory - kontakt z misz± i moj gg i mail misiek@infoman.com.pl - Jako iz zosta³em rzecznikiem prasowym braci £azarzy za przyzwoleniem Miszy :D chcia³em podziekowaæ w ich imieniu za wspólna zabawe i potyczki ktore mia³y miejsce na gross pinów bla bla bla bla bla pewnie chcia³by cos wiecej powiedziec ale nie mam g³owy wymyslac wiec powiem tylko PIWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dziekuje to by³em ja Negro :D w imieniu Braci £azarzy :P
Moji Kochani mogê was prosiæ o fotki i filmiki z turnieju. Wysy³ajcie je pod ten adres miecznik_1989@tlen.pl
Zainteresowanych z polecenia pstrykajacych odsy³am -
http://iis.elblag.pl/~iis4222/zdjecia_gross_pinnow/
Mi³ego ogl±dania
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.