Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [lipiec] Jarmark Batorego w Wa³czu 15-16
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Yngvild Lupus
W dniach 15 - 16 lipca w Wa³czu odbêdzie sie X Jarmark Stefana Batorego.
Jako jedn± z imprez towarzysz±cych Stowarzyszenie - Bractwo Rycerzy Bezimiennych wraz z Wa³eckim Centrum Kultury organizuje turniej rycerski.
Bêdzie to impreza otwarta, niedatowana. Zapewniamy miejsce na roz³o¿enie obozu (namioty historyczne mile widziane) oraz wy¿ywienie.
W programie przewidziany bêdzie turniej ³uczniczy, turniej szermierczy, zapasy. Jak co¶ wymy¶limy to i inne konkurencje te¿ siê znajd± smile.gif
Oczywi¶cie bêd± nagrody.
Jako, ¿e impreza nasza dzia³a na zasadzie jarmarku bêdzie mo¿na równie¿ pohandlowaæ z tubylcami.
Wszelkie dodatkowe informacje pod adresem: rycerze.bezimienni@wp.pl
Kazimierz
W czasie Grunwaldu? Nie macie innego terminu?
Arwald
Fakt, ¿e to niefortunna data.
Yngvild Lupus
Niestety wygrali fani pi³ki no¿nej i g³ówny organizator przeniós³ imprezê na tydzieñ pó¼niej. Nam te¿ to nie na rêkê, ale nic na to nie poradzimy icon_cry.gif
Micha³ ¦l±czka
faktyczne termin tragiczny dla pó¼no¶redniowiecznych. szkoda
Dzwonsson
Pytanie.
Tueniej bojowy bedzie podzielona na wczesny i pozny?I jakie sa jej wymagania(minimalny wiek walczacych,uzbrojenie etc.etc).
Yngvild Lupus
Jako, ¿e jestesmy mistrzami improwizacji pójdziemy na ¿ywio³. Poza tym nie zapowiada siê, ¿e na Jarmarku bêd± t³umy historycznych, wiêc nie bêdzie problemów z dzieleniem w turnieju.
Dzwonsson
A minimalny wiek?Czy puscicie nieletnich(czyli np.mnie) do bojowki?Z tego co wiem zawsze byly zasady,ze mozna brac udzial w turnieju i bitwe gdy ma sie ukonczone 16 lat,ale nie wiem jak jest u was.Czy mozesz mi sprostowac?
Yngvild Lupus
Zasadniczo nieletnich nie puszczamy do boju. Jednak¿e wszytko wyjdzie w praniu. Reszta na priv.
Dzwonsson
Ruska Najemna zawita do Was w sobote w godzinach wczesno porannych (6-7 rano),jednakze zajmiemy mniej miejsca niz sie spodziwalismy,gdyz w wyniku spraw nie do konca od nas zaleznych,stawimy sie we dwoje jedynie:).Ale w sumie nie liczy sie ilosc tylko jakosc:).
Do zobaczenia.
Marcinek
Mozecie podac liste grup, ktore sie zadeklarowaly?
Moze bym wpadl na pare godzin...
Dzwonsson
Wreszcie jestem pierwszy:).
A wiec.
W imieniu calej Perejeslawskiej Ruskiej Druzyny Najemnej(z tymi co nie zajechali wlacznie[czyli ze zdecydowana wiekszoscia]) skladam serdeczne podziekowania dla Bractwa Rycerzy Bezimiennych za wspanialy turniej w Walczu:).Bylo kameralnie i skromnie ale wlasnie takie imprezy buduja klimat i maja swojego ducha.Miasteczko przesliczne,towarzystwo wysmienite:).Organizacja w najlepszym porzadku,co ostatnio rzadko sie zdarza...po prostu genialnie.
Dziekujemy takze za docenienie nas w postaci wyznaczenia glownych sedziow do turnieju bojowego i luczniczego z naszej druzyny:).Cieszymy sie niezmiernie,iz moglismy sie do czegos nadac:D.
Serdeczne pozdrowienia dla Roberta i Magdy za przyjacielskie przyjecie naszej skromnej parki.Dla Rycha za goscine i wyroby,dla Einara za uzyczenie rogu i wesola atmosfere,dla chlopakow z Recza(mam nadzieje,ze nie pomieszalem nazwy miejscowosci) za niezapomniane przezycia(ciesze sie,ze moglem Wam pomoc w sprawach medycznych:D),dla Ptysia za schylanie sie po mydlo:P(oby rana szybko sie zagoila,chlopaku),dla nieznanego sprawcy,ktory snul jakies aluzje i podstawil pod nasz namiot wozek dzieciecy:P,dla Michala za piekne,spadajace z tylka szarawary i dredy na calym ciele,dla milej pani,ktora wykonala z moich kudlow dwa urocze warkocze(przepraszam,iz nie spamietalem imienia) oraz dla wszystkich,ktorzy po prostu byli i bawili sie w najlepsze:].
Liczymy na zaproszenie w przyszlym roku:).
Jesio raz,spasiba balszoje:P.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.