CYTAT(johnkelly)
CYTAT(Halfgar)
CYTAT(johnkelly)
Z tego co siê orientujê to posiadanie broni bia³ej naostrzonej nie wymaga zezwolenia.
A mo¿esz powiedzieæ na jakiej podstawie siê orientujesz?? jaki¶ paragrafik czy cu¶
No ja nie mam co robiæ tylko pamietac paragrafiki :P. Albo szukaæ ja¶nie panu ;P. Z tego co pamiêtam to problemy s± tylko z noszeniem broni bia³ej o ostrzu ukrytym i nie maj±cej wygl±du broni (np czosnek). Szabla, miecz bodaj¿e nawet nie s± jako broñ definiowane.
Edit: albo ten pasztet jest ju¿ z deka nie¶wie¿y, albo ze mn± co¶ nie tak - w nawiasie napisa³em l-a-s-k-a a widzê c-z-o-s-n-e-k...
Art. 4 ust. 1. punkt 4 Ustawy o Broni i Amunicji z 21 maja 1999 roku.
Mowa jest o ostrzach ukrytych w przedmiotach nie maj±cych wygl±du broni, ale tak¿e o nunczakach, kastetach, pa³kach zawieraj±cych wykoñczenia z cizkiego i twardego materia³u lub posiadaj±ce takie wk³adki oraz o pa³kach wykonanych z ciêzkiego i twardego materia³u, imituj±ce kij bejsbolowy.
Jako osoba reklamuj±ca Niezalezne Forum Polityczne powiniene¶ wiedzieæ, ¿e je¶li moja o paragrafach nie ma czgo¶ takiego jak "z tego co wiem" i nie mów do mnie jasnie panie, chyba, ¿e s³uga moim bêdziesz ...
Buziaczki