W dniach 23-25 czerwca Zaciê¿na Chor±giew ¶w. Katarzyny i Najemna Dru¿yna " Zabójcy Trolli " organizuj± w Bierutowie turniej nie datowany . Czekamy na zg³oszenia. Wiêcej info na priw. albo poczte.
P.S. Zapraszam tagrze kupców z kramami i czekam na ich zg³oszenia.
Program Jarmarku Bierutowskiego:
a) pi±tek:
- rozpoczêcie imprezy o 10.00
- U organizatorów zlotu mo¿na siê meldowaæ w pi±tek od po³udnia
B) sobota:
- 11.00 prezentacja dru¿yn i odbiór glejtów
- 12.30 próba inscenizacji bitwy
- od 13.30 do 17.00 turniej broni stalowej
- od 13.30 do 17.00 turniej ³uczniczy
- 18.30 inscenizacja bitwy
- 21.00 pokazy ogniowe
- od 22.00 do %u2026 biesiada rycerska.
c) niedziela:
- od 11.00 gry i zabawy plebejskie.
oraz wszystko to na co bêdziemy mieli ochote
Zapomnia³em dodaæ ¿e dla wikingów organizowany bêdzie konkurs picia piwa na czas wiêc prosze zabraæ ze sob± litrowe rogi hehehe.
I jeszcza jedna sprawa swój udzia³ zg³osi³o wiele drurzyn wczesnych , wiêc dla nich zorganizuje wiele konkurencji si³owych np : ¿ut zapa³k± , si³owanie siê na rêke , zapasy i r±banie drewna ( ostre topory braæ ze sob±)
czy okres krucjat zakwalifikujesz do wczesnych?
pozdro Borschwitz z Wo³czyñskimi raubritterami
CYTAT(Lotgar)
W dniach 23-25 czerwca Zaciê¿na Chor±giew ¶w. Katarzyny i Najemna Dru¿yna " Zabójcy Trolli " organizuj± w Bierutowie turniej nie datowany . Czekamy na zg³oszenia. Wiêcej info na priw. albo poczte.
P.S. Zapraszam tagrze kupców z kramami i czekam na ich zg³oszenia.
Czytanie ze zrozumieniem szwankuje?
CYTAT(Borschwitz)
czy okres krucjat zakwalifikujesz do wczesnych?
pozdro Borschwitz z Wo³czyñskimi raubritterami
Byc mo¿e Borshwitz chce wzi±æ udzia³ w rzucie (ew. ¿ucie) zapa³k±, dlatego pad³o jego pytanie, jako¶ w cytowanym tekscie nie zauwa¿y³em odpowiedzi....
czy¿by problemy z udzielaniem odpowiedzi
Jak to mówi± uderz w stó³ ,a no¿yce sie odezw±! My¶leæ, my¶leæ!
Ale¿ "po prostu Mariuszku" , ja nie zamierza³em udzielaæ zadnej odpowiedzi. Od tego sa organizatorzy. Czasem warto jest pomy¶leæ nad tym co siê czyta, a jeszcze bardziej mówi czy pisze.
PS. Czekam , a juz tydzieñ mija.....
CYTAT
Ale¿ "po prostu Mariuszku" , ja nie zamierza³em udzielaæ zadnej odpowiedzi. Od tego sa organizatorzy. Czasem warto jest pomy¶leæ nad tym co siê czyta, a jeszcze bardziej mówi czy pisze.
Wiêc jaki charakter mia³ mieæ twój post??? Czy¿by zamierzonego off topica, toi chyba niezgodne z regulaminem tego forum.
p.s.
Za swoje off topici serdecznie przepraszam organizatorów
a moderatora prosze o ³askawo¶æ
i usuniecie ca³ego tego duzego off topica
Krzysztofie zaproszenie ju¿ dawno do was posz³o , na adres Ani .
Co do tych kupców , chodzi³o mi o to aby chêtni zg³aszali siê do mnie wtedy karzdy dostanie zaproszenie.
Borschwitz je¶li chcesz wzi±¶æ udzia³ w zabawach dla wczesnych ja nie bêde robi³ ¿adnych problemów , a tak jak wcze¶niej napisa³em tórniej jest nie datowany i moga w nim wzi±¶æ udzia³ wszyscy ci co maj± strój epokowy i chêci do zabawy .
do Lotgara -dzieki za zaproszenie , czujê ¿e bedzie fajnie.
do Krzysia - na powy¿szy post nie odpowiadam , uzna³em go za prowokacje,
Lotgar - niestety nie mo¿emy byæ na waszej imprezie. Szkoda, ale jeste¶my wtedy w Olsztynie u Taurusów. Mam nadziejê na spotkanie / mo¿e prywatnie?/. Pozdrowienia, szczególnie dla Ewci
Przekarzê pozdrowienia.
Borschwitz - a co do waszego przyjazdu bardzo siê cieszê bo wkoñcu sobie pogadamy i pojemy .
PS . Przypominam do wszystkich uczestników prosze zabraæ namioty , rozbijemy siê w jednym miejscu
zrobimy ognicho i nikjogo nie trzeba bêdzie daleko transportowaæ po uczcie.
Impreza zapowiada siê ciekawie, ale roboty jest ;d Miejsce na oboz ¶wietne!!
Odprawa dowudców bedzie o godzinie 10 na polu namiotowym ( przypominam o namiotach ).
Osoby które chc± przyjechaæ ju¿ w pi±tek , niech wy¶l± do mnie zawiadomienie ( chodzi o to aby przygotowaæ dla nich posi³ki ).
Ruska Dru¿yna Najemna przyje¿dza w piatêk po poludniu lub wieczorem,nie wiem jeszcze jak nam sie pociagi uloza:).
Bêdziemy na was czekaæ .
Kolejn± atrakcj± bêdzie ciosanie ¦wiatowida , ka¿dy kto tylko poczuje wene twurcz± bêdzie móg³ siê wzi±¶æ do roboty .Fajnie by by³o jakby osoby chêtne wzie³y ze sob± jakie¶ na¿êdzia ciesielskie ( siekiery d³uta i tp ) to w razie wu . Wkopanie planujemy przed uczt± w sobote wieczorem.
Bedê prowadziæ turniej ³uczniczy. Je¶li ma kto¶ do mnie pytania z tym zwi±zane to niech pisze na gg:5987121. ¯adne pytanie nie jest g³upie. Udzielê wszelkich porad i pomocy. Je¶li co¶ zwi±zane z organizacj± to tylko do Lotgara
Pytanie.Czy bedzie organizowana bitwa i turniej bojowy?Jesli tak to jakie sa zasady dla obu?(Ciekawi mnie czy bedzie mozna wyjsc "na gola klate":))
wzdech, przyda³aby siê jaka¶ mapka Polski z zaznaczonymi miastami w których bêd± odbywaæ siê turnieje ;)
odbêd± siê bitwy i bojówka , co do go³ych klat to nie za bardzo na bojówce ale w bitwie mo¿esz wzi±¶æ tak udzia³ , wiêcej powiem przed sam± bitw±
co do mapki to dobry pomys³
Dzieki,za informacje.
No i jeszcze minimalny wiek walcz±cych.Czy obowi±zuje stara zasada,iz walczacy musi miec ukonczone 16lat,zeby walczyc?Jezeli tak to wielce bylbym rad.
hmmm...
z tego co pamiêtam ta zasada mówi³ o skoñczonych 18 latach...
có¿ mo¿e siê myle...
Pozdrawiam
Panowie nie ma siê o co spieraæ , wiadomo ¿e nie dopuszcze do bojówy 16 latka o w±t³ej budowie cia³a , Hubercie wiesz o czym mówiê , ale je¶li ten 16 latek wygl±da jak doros³y facet to czemu nie ( wiadomo ¿e pancerz i tp sprawy musi posiadaæ ) . Poza tym to ma byæ zabawa . Poza tym nad bezpiecznym przebiegiem bojówki bêde czówa³ ja i mój duñczyk .
Lotgarze....mam 16 lat,ale budowe mam jakby to powiedziec "niczym chlop od kosy":P.Wiec wiadomo,iz watly to ja nie jestem:).
Ale to juz sam ocenisz na miesjcu akcji:).
Zreszta Hubercie,spojrz na pewne opolskie bractwo.Toz to niejaki Karot u Was na Byczynie w zeszlym roku do bojowki wyszedl,a mial wtedy lat 16.A i 15-latkow widzialem na Waszym zjezdzie walczacych:).
Panowie spokój .
Hubert nie jest w opolu .
Chodzi o dobr± zabawe , i bêdziemy siê dobrze bawiæ!!
S£AWA
Wybaczcie panowie zagalopowalem sie za co usilnie przepraszam.
Lotgar ma racje,chodzi niewatpliwie o dobra zabawe,a taka na pewno w Bierutowie bedzie:).
P.S Hubercie,pozdrowienie od Marchewki:P
CHWA£A!
Wybacz Lotgarze,ale przybedziemy mniejszym skladem niz zapowiadalem.Pewnym osobom wyszly niespodziewane wyjazdy,czy jakas praca za granica.Dlatego prawdopodobnie ze dwie duszyczki odpadna:P.
SZkoda.
Ale wiêcej piwa i miêcha bêdzie dla nas .
pozdro i czekam
We wszystkim mozna zauwazyc pewne korzysci:P.
Do zobaczenie w piatek:)[jak nie bedzie misy z parujacym miesem oraz kufla zimnego piwa jak przyjade,poczuje sie powaznie urazony[joke]].
mam nadzieje ¿e pogoda dopisze
Z ¿alem i smutkiem musze odwo³aæ turniej , niestety pogoda siê nie spisa³a ( obfite deszcze zmieni³y plac turniejowy w bagno ) dotego doszed³ jeszcze nie przewidziany czynnik ludzki , co wszystko razem spowodowa³o ¿e turnieju nie bêzie. Bardzo wszystkich przepraszam ( jest mi g³upio ) i prosze o potwierdzenie mejlowo kto przeczyta³ t± wiadomo¶æ , wy¶le do wszystkich wiadomo¶ci , ale wole siê upewniæ czy wszyscy je otrzymali .
Jeszcze raz przepraszam.
wywali³em parê postów czatu...
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.