Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Ciêciwa. Jak ja prawid³owo nak³adac ?
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > £ucznictwo
Agnar
Witam,

Mam problem z na³ozeniem cieciwy na swoj luk... i mam prozbe do wszystkich... czy ktos moglby mi pokazac lub opisac <najlepiej na obrazku> jak sie powinno prawidlowo nakladac ciêciwe na ³uk typu wschodniego ?

Z gory dzieki za pomoc ;)
Adsumus
wejd¼ na www.atarn.org tam co¶ powinno byæ...
Frodo
Witaj,

http://www.grozerarchery.com/index_m.htm ---> usage ---> fotki obrazuj±ce problem ;)

Pozdrawiam
Bodzio
Witam.
Najbezpieczniejszy dla Twojego luku zeby nie uszkodzic ramion i jezeli nie masz wprawy kup sobie proste urzadzenie bowstinger czyli napinacz linkowy ,bardzo prosty i bezpieczny cena 20 zl www.luksport.pl ,lub metoda na wykrok-czyli dolne ramie luku zaczepiasz o lew± noge na wysokosci kostki a praw± wkladasz miedzy luk a cieciwe ,luk opierasz o prawe udo i prw± rek± naciagasz gorne ramie oczywiscie popmagajac sobie posladkiem a lewa reka zakladasz cieciwe,chyba ze poczekaj moze ktos cos jeszcze podpowie.Ale ten napinacz linkowy to jest
5 sekund i cieciwa zalozona,mam 2 luki sportowe i jednego Bisoka ,te 2 pierwsze zakladam napinaczem a Bisoka na wykrok.
Zycze powodzenia w nauce .
Pozdrawiam
Agnar
Dzieki za odpowiedz ;) dziala... ale jednak... cos jest nie tak... poniewaz jak naloze cieciwe to ona jest na boku luku... a nie na srdoku gdzie powinna byc... prosto mowiac... wygina mi luk w nieprawidlowa strone... wiecie moze co moze byc tego przyczyna ?? wczesniej mi sie to nie dzialo... dostalem nowa <uszkodzona> cieciwe... moze to byc przyczyna ?? prosze o odpowiedz ;)
otffin
jaki masz ³uk? mo¿e to z nim jest co¶ nie halo...pamiêtaj ¿eby zak³adaj±c przez noge dbaæ o to, ¿eby ciêciwa by³a w osi ramion
pozdrawiam
Daniel Bochra
"jak naloze cieciwe to ona jest na boku luku... a nie na srdoku gdzie powinna byc... prosto mowiac... wygina mi luk w nieprawidlowa strone... wiecie moze co moze byc tego przyczyna ?? wczesniej mi sie to nie dzialo... dostalem nowa <uszkodzona> cieciwe... moze to byc przyczyna ??"

witam
kiedys milalem dokladnie ten sam problem, z moim 'halnym": poprzez niewlasciwe nakladanie cieciwy wykrecilem gorne ramie luku, podobno da sie to naprawic;
wg mnie najlepszym (najbezpieczniejszym) sposobem uzbrajania luku jest wyzej opisany przez Bodzia bowstringer; nie jest az tak drogi, przetrwa wiele lat (ja mam swoj trzy lata i nic specjalnego sie z nim nie dzieje) i co najwazniejsze jest bezpieczny dla luku, bo zapewnia rowny nacisk na ramiona; zakladanie cieciwy trwa moze piec sekund;
bardzo polecam
ps przy skladaniu zamowienia, musisz sprecyzowac, czy ma byc do flatbowa czy recurve, bo kieszonki sa roznej szerokosci
pozdrawiam
Bodzio
Witam.
Moze sie myle ale prawdopodobnie skreciles ramie lub ramiona,nie wlascicwie zakladales cieciwe i klapa.
Pozdrawiam
Sebastian Kuczyñski
Prawde mowiac ja mialem kiedys halnego i ramiona skrecone mial w wyniku niestarannej produkcji.I nic z tym nie dalo sie zrobic.Niestety widac taka przypadlosc tego modelu badz producenta.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.