W dniach 20-21 maja w Szamotu³ach (34 km na pó³noc od Poznania) z okazji ¶wiêta naszego miasta planujemy urz±dziæ w parku pod zamkiem obóz rycerski. Chêtnych do wziêcia udzia³u w tej zabawie proszê o kontakt na tym forum. Wymagania, które stawiamy, to chêæ do zabawy i rzecz jasna strój historyczny, najlepiej ze ¶redniowiecza, ale niekoniecznie.
Zapewniamy:
- nocleg (pi±tek-niedziela) na wspólnej sali z dostêpem do sanitariatów
- wy¿ywienie: sobota (obiad + kolacja) i niedziela: (obiad)
- i dwie beczki piwa Noteckiego :D
Szczegó³y wkrótce.
Ano, zapowiadaj± siê pe³ne wra¿eñ majowe noce, zreszt± w czasie Dni Szamotul w miescie wiele siê bêdzie dzia³o, koncerty etc. Warto siê pojawiæ, troszkê mnie tylko zaniepokoi³y s³owa "strój historyczny, najlepiej ze ¶redniowiecza, ale niekoniecznie." ??? mam nadzieje ze rekonstrukcja stroju z XX w odpada
Pozdrawiam organizatorow! Czy mozecie napisac cos wiecej o tym co sie bedzie sie dzilo u was?
Heh, rzecz jasna chodzi o rekonstrukcjê stroju ¶redniowiecznego, czyli X-XV wiek., drogi Aubreyu :D
A teraz przechodz±c to Twojego pytania, Papaju. Sam jeszcze nie wiem, co siê bêdzie dzia³o, ale mogê Ciê zapewniæ, ¿e bêdzie siê dzia³o weso³o i kolorowo. Uda³o siê nam za³atwiæ nocleg, wy¿ywienie i picie dla circa 50 osób, wiêc po prostu robimy sobie imprezê pod zamkiem. Bêdzie to polega³o na rozbiciu namiotów, tañcach, hulankach, swawolach etc. Je¶li bêdzie kto¶ chcia³, bêdzie mo¿na stoczyæ sobie jaki¶ pojedynek, postrzelaæ z ³uków i hakownic, zaimprowizowaæ jak±¶ bitwekê i tak dalej. W nocy z soboty na niedzielê przewidywana biba przy ognisku :D
Nie chcê snuæ dok³adniejszych planów, bo nie wiem jeszcze dok³adnie, kto przyjedzie.
Jak co¶ wymy¶lê, do jeszcze dopiszê :D
Wojowie z Wielewita - Sieraków - z mi³± chêci± przyjad± wypiæ wasze piwo
uprowadzic kobiety i narobiæ ba³aganu
Przyjedziemy w sobotê po po³udniu.
Pozdrawiam
Witaj Luborze :D
Z przyjemno¶ci± Was przyjmiemy ogniem i mieczem.... eeee.... to mia³o byæ chlebem i sol± :D
A kobiety to Ci nawet zapakujê, byle¶ tylko nas od nich uwolni³.
Impreza zapowiada siê ciekawie, bêdzie jakie¶ 40 osób, piwa i jad³a nie zabraknie, humor te¿ powinien dopisaæ.
Pozdrawiam wszystkich
a saracena ugo¶cicie?? :D zapewniam, ¿e uwolniê od was kobiety ... byleby ³adne by³y
Bêdzie nas max 7 -8 osób i tak sobie my¶lê ¿e mo¿e z tymi kobietami to mo¿e zrobimy wymiane
nasze s± straszne
to sobie wypoczniemy
a wy sie mêczcie he he he
Jak da rade zabierzemy namiot historyczny - co w przypadku gdyby jednak nie da³o rady? gdzie bêdzie jaki¶ inny nocleg?
Halfgar, saracenie przebrzyd³y, jeste¶ mile widziany!
Raz jeszcze powtarzam, co zapewniamy naszym szanownym go¶ciom:
1. piwo
2. wy¿ywienie (chlebu¶ i grochówka z wk³adem)
3. nocleg (sala gimnastyczna -200 metrów od parku, Technikum Rolnicze - z dostêpem do sanitariatów - WC + prysznice), kto chce i ma ochotê, mo¿e nocowaæ w parku pod namiotem lub w sianku, wzglêdnie w jakim¶ sza³asie :D
Dziêki wszystkim za przybycie.
Dinie i jej weso³ej gromadce dziêkujê za udzia³ w happeningach i mile spêdzone chwile.
Stowarzyszeniu Mir wielkie podziêkowania za rewelacyjny pokaz walki i za klasê, do której nam jeszcze daleko... ale wszystko przed nami.
Swoim dziêkujê za pracê, któr± w³o¿yli w przygotowanie siê.
I tyle
Hej!!!
My dziêkujemy za mi³e przyjêcie:) By³o mi³o nawet jak z nieba lecia³o - zreszta my sie zawsze fajnie bawimy
Organizacja Ok!
Mo¿ecie na nas liczyæ w przysz³o¶ci w koñcu trzeba sie zinntegrowaæ
Co do kobiet - to piekne macie ale straszne s±
wiêc zostawili¶my je wam dalej:)
Do nastêpnego!!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.