Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: siedemnastka w Bolkowie
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
tomasz ogiñski
nie¶mia³o pragn± poinformowaæ ¿e drugie spotkanie siedemnastek na zamku w Bolkowie za przyzwoleniem mi³om¶ciwie nam panuj±cego kasztelana zosta³o ustalone na ostatni weekend wrze¶nia czyli 22, 23, 24

o szczegó³ach bêdê informowa³ na bie¿±co mad.gif
Krzysztof
no to ja sie piszê na Bolków, o ile bedzie teatrzyk tongue.gif i Eläkeläiset tongue.gif tongue.gif i tañcz±cy poloneza szkoci bigsmile2.gif
Marcinek
Zacieramy raczki. Oczywiscie jak dostaniemy zaproszenie :-)
Aby nie bylo tak slodko domagam sie aby w tym roku przedluzyc impreze do tygodnia. :-)
Pzdr.
Ania ¯uk
Mam nadziejê, ¿e bêdzie co najmniej tak jak w zesz³ym roku, a na pewno fajniej bigsmile2.gif Ju¿ siê nie mogê doczekaæ!!!!! Sabat bêdzie mia³ dwa nowe, ¶liczne namiociki wiêc zaklepcie nam miejsce smile.gif
tomasz ogiñski
bardzo siê cieszê z twojego entuzjazmu Aniu, do³o¿ymy wszelkich starañ aby impreza wypad³a jeszcze lepiej zw³aszcza w tak doborowym towarzystwie

choæ jeste¶my z pewnych wzglêdów zmuszeni zrobiæ j± znów na zaproszenia, tych którzy byli a nam nie podpadli z rado¶ci± znów bêdziemy go¶ciæ blinkie.gif
Ptack
hm...akurat jak ¯ona rodzi...chyba muszê na was donie¶æ CBA
tomasz ogiñski
przywie¼ ¿onê to odbierzemy poród i wypijemy pêpkowe,
Ptack
przepijemy becikowe smile.gif
Woyewoda
A gdzie jest ten ca³y Bolków, je¶li mo¿na wiedzieæ smile.gif ?
Gregor
CYTAT(Woyewoda)
A gdzie jest ten ca³y Bolków, je¶li mo¿na wiedzieæ  :)  ?

O zgrozo...

ech...

http://www.zamkipolskie.com/bolk/bolk.html
tomasz ogiñski
witam
termin Bolkowskiego spotkania zosta³ przesuniêty o tydzieñ wcze¶niej tj. na 15, 16, 17 wrzeieñ reszta siê nie zmienia

NO! mad.gif
tomasz ogiñski
poprzednia wiadomo¶æ jest ju¿ nie aktualna stary nowy termin to 22 - 24 wrze¶nia

przepraszam za ma³e zamieszanie
Ania ¯uk
blinkie.gif
Super! Zd±¿ymy wróciæ z wakacji!!!!!
Jarek Przyby³o
stary termin jest do ¿yci bo wtedy mamy Dêbno i z Krzysiem siedzimy u siebie. Mo¿e co¶ da siê pokombinowaæ ?
Karol £.
Ja w drugiej po³owie wrze¶nia bêdê siê w³óczy³ po Italii blinkie.gif
Têcza
Witam

Bardzo chêtnie stawimy siê na Bolkowie, je¶li oczywi¶cie otrzymamy zaproszenie. W roku ubieg³ym byli od nas ludzie (4 sztuki), pytanie czy czasem nie podpadli organizatorom icon_rolleyes.gif icon_wink.gif
Set
Uff na szczê¶cie bedê juz po wynikach

Jak mówi³em na Krzy¿toporze pisze sie w zastraszaj±cej ilo¶ci jednej osoby (czyli mnie) :D
Marcin z Rawy
Czo³em.
W ¶lad za Têcz± ponawiam pytanie czy Braæ Herbowa Ziemi Rawskiej mo¿e pojawiæ siê na turnieju?
Poza tym czy ju¿ s± jakie¶ konkrety typu gdzie ¶pimy, plan turnieju, do kiedy (lub od kiedy) mo¿na zje¿d¿aæ i gdzie siê zg³aszaæ itp. Mamy trochê daleko, a chcieli by¶my (oczywi¶cie je¶li mo¿emy czuæ siê zaproszeni...) wiedzieæ co i jak, oraz powiadomiæ t± czê¶æ Braci, która nie ma internetu, no i jako¶ siê przygotowaæ.
Kruku
jasna rzecz, obiecujê ¿e w tygodniu zostan± rozes³ane zaproszenia oraz szczegó³owe informacje.
Jarek Przyby³o
No i jak ja mam pokonaæ Szwedów pod Dêbnem, jak szlachta wyje¿d¿a do Bolkowa. Mam jeszcze paru znajomych z rakietówki to mo¿e zniweluj± to bolkowskie wzgórze jezyk.gif
Kruku
dziêkujê za wspania³e towarzystwo i dobr± zabawê (specjalne podziêkowania dla wszystkich którzy pomogli w przygotowaniach i sprz±taniu pobojowiska).

pozdrawiam
kruku
--
.

PS. zdjêcia (w wiêkszo¶ci pochodz±ce z aparatów go¶ci) le¿± ju¿ w naszej galerii, dziekujê za ich udostêpnienie :)
Ania ¯uk
My dziêkujemy gospodarzom, za mi³e przyjêcie i wspóln± zabawê. Mi³o spotkaæ siê w dobrym towarzystwie. I pro¶ba- zaginê³a p³yta Gosi G. z której puszczali¶my muzykê w sobotê wieczorem- je¶li kto¶ znajdzie p³ytê bez pude³ka niewiadomego pochodzenia to pewnie jej.
Marcinek
Hej

Koncepcja imprez tego typu powinna byc podjeta.
Dzialac ludziska!! :-)
Wielkie dzieki.

Dla ciekawskich pare zdjec na naszej stronie:

www.kozaczyzna.prv.pl
Szeherezada
Witam!
W Bolkowie by³am pierwszy raz i o ile to bêdzie mo¿liwe, wrócê tu za rok!
Po pierwsze: dziêkujê Rawie, za to, ze mnie ze sob± zabrali i ¶wietnie siê z nimi bawi³am crazy.gif hehehe.gif bigsmile2.gif ,
Po drugie(przepraszam za t± kolejno¶æ):dziêkujê organizatorom za przedni± zabawê i ucztê,
Po trzecie: dziêkujê Lorice za tañce - przyjemnie jest nauczyæ sziê czego¶ nowego,
Po czwarte: dziekujê WSZYSTKIM za ¶wietn± zabawê - dawno nie by³am na takiej uroczej siedemnastce!

Oby tak dalej! clap.gif

Do zobaczenia (oby!) za rok smile.gif
Ania ¯uk
Hm, nie by³y¶my w Bolkowie jako Lorica, tylko ja i Anca jako Regiment KJM, a Ania K. jako sympatyk Roty icon_cool.gif
Szeherezada
Witam!
Przepraszam za pomy³kê, ale tyle siê dzia³o... crazy.gif
Zreszt±, ja sama je¿d¿ê na trzy ró¿ne epoki z trzema ró¿nymi grupami ...
W ka¿dym razie dziêkujê za tañce, a reszta?

Najwa¿niejsze, to umieæ siê zintegrowaæ, a ³atka i tabliczka to rzecz nieistotna, kiedy przychodzi piæ jeden miodek, no, chyba ze kto¶ kurczowo trzyma siê przynale¿no¶ci grupowej i nie ma zamiaru poza ni± wychodziæ, ale to ju¿ jego sprawa.

Ja w ka¿dym razie dziêkujê wszystkim uczestnikom za wspóln± zabawê, a mog³abym co do nie których siê boczyæ, bo jestem te¿ w BRZL, ale tego nie robi³am, bo tak ma³o jest okazji do dobrej zabawy...

Jeszcze raz dziêki i pozdrawiam clap.gif clap.gif clap.gif
P.S. Oby w przyszym roku te¿ by³o tak fajnie!
Marcin z Rawy
Czo³em.
Dziêkujê wszystkim za zabawê, i kompanijê, a organizatorom za udany turniej. Pomimo d³ugiej podró¿y, i perypetii z ni± zwi±zanych, uwa¿am ¿e warto by³o jechaæ na Bolków. Trochê szkoda ¿e nie dokoñczyli¶my szablówki, ale zarówno i my, jak i reszta by³a chyba zbyt zmêczona po uczcie. Jedynym mankamêtem by³a chyba tylko bitewka, jak na mój gust za bardzo "jajcarska".
Pozdrawiam wszystkich.
ZGO¦
no co Ty, Marcinie.... w tym roku bitwa by³a arcypowa¿na w porównaniu z zesz³ym rokiem cool.gif

a tak na serio, to przyda siê chyba odskocznia od "powa¿nych" bitew...róbmy co¶ jajcarskiego, bo stetryczejemy smile.gif

dziêkujê wszystkim, bawi³am siê ¶wietnie!
Netka
Mi tez bylo bardzo milo spotkac ludzi i zamknac sezon. Dziekuje gosciom za przybycie, szczegolnie tym wczesnym, wtedy bylo chyba najsympatyczniej smile.gif

Ale zle by bylo gdyby Netka troche nie pomarudzi³a...

W programie i szczególach o imprezie stalo bykiem zeby starac sie o poprawnosc historyczna. Myslelismy, ze po zeszlorocznej siedemnastce gdzie naprawde przypadki mozna bylo liczyc na palcach jednej reki, w tym roku nie bedzie ich wcale - mylilismy sie. Widocznie im wiecej gosci sie zaprasza, tym impreza ma wieksze predyspozycje do zejscia na mrok.

I nie mowie tylko o strojach, niektore w tym roku powalaly mnie na nogi... Ale wciaz widzialam ludzi z papierosem w reku poza palarnia na baszcie. Wciaz pito i jedzono ze wspolczesnych naczyn. A moze tez przygotowywanie jedzenia mozna zalatwic w inny sposob? Rozumiem ze spozywka jest pakowana w sklepie ale czy duzym problemem jest wszystko szybko przelozyc do naczyn w namiocie lub w sali, a do ogniaka przyjsc bez reklamowek?

Oczywiscie nie bede wymieniac kto, kiedy i co... kazdy pomysli o sobie. Ale prosze miec na uwadze, ze w przyszlym roku zaproszenia beda skrupulatnie przemyslane. A jesli grupa ma takich ciekawych rodzynkow jeden dwa czy kilka i uwaza ze reszta jest ok, to moze niech dowodca grupy przemysli kogo zabiera, zeby nie wplywalo to na jej wizerunek.

Wyszlam na ta zla... teraz prosze krzywic sie na mnie.
Têcza
Dziêkuje za mi³± i dobr± imprezê na zakoñczenie sezonu. Mi³a gdy¿ w zacnym i przyjacielskim towarzystwie siê odbywa³a. Dobra bo bez przymusu programowego.
Trochê z posêpnym nastrojem na ni± przyby³em, a to spowodowane by³o awari± mojego auta na 5 km przed Bolkowem, jako¶ tam dojecha³em. Biesiadowanie i tañce skutecznie odgoni³y ode mnie t± ponur± my¶l i dobrze siê bawi³em.
Jako, ¿e pierwszy raz by³em w Bolkowie, spodoba³ mi siê zamek, a w szczególno¶ci widoki z wie¿y oraz niezapomniane wra¿enie wywar³ na mnie nocny spacer po miasteczku.

¯a³ujê kilku rzeczy. Niedokoñczonej bojówki szablowej. Nie uda³o nam siê zebraæ i daæ pokazu do którego siê sporo przygotowywali¶my. I chyba co najwa¿niejsze - nie uda³o nam siê spe³niæ wszystkich wymogów postawionych przez organizatora.

Dziêkujê organizatorom za zaproszenie i dobr± imprezê, a wszystkim ¿yczê powodzenia w tym jak i nastêpnym sezonie.

têcza
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.